spelen met vuur


spelen met vuur 1.0

dingen doen die grote consequenties kunnen hebben; gevaarlijke dingen doen

Algemene voorbeelden


'De kolonisten willen rotzooi om de uitvoering van het akkoord van Oslo - hergroepering van het Israëlische leger in de stad - te torpederen. Ze spelen met vuur. We hebben wapens.'

De Standaard,

Doorbraak De main stream-media en de Haagse politiek spelen al jaren met vuur door het vreemdelingenvraagstuk als onbeheersbaar af te schilderen waardoor het een probleem wordt.

http://www.autonoomcentrum.nl/discussie/hansh.html,

Hij speelt met vuur door de gedragscode van de sekte te schenden en wordt daarnaast meer dan ooit naar het leven gestaan door de vijandige Yakuzaclan.

De Standaard,

De bestuurders van universiteiten en andere wetenschappelijke instellingen spelen daarom met vuur wanneer zij toestaan dat de academische vrijheid aan banden wordt gelegd, hoogleraren benoemen door commissies zonder enige expertise in het desbetreffende vakgebied, congressen ontoegankelijk worden, profijtelijkheid de doorslag geeft bij de vaststelling van onderzoeksagenda's, en geen democratisch verantwoorde regels opgesteld worden over wat aanvaardbare belangenconflicten zijn en wat niet.

NRC,

'Er ligt een nieuwe matras op. Je hoeft niet bang te zijn.' 'Om erin te slapen?' vroeg ik. Ik speelde uiteraard met vuur. Of liever, ik wakkerde het vuur aan. Ik ben nooit een vrouwengek geweest en zeker geen charmeur, en het was me ook nog nooit overkomen dat een vrouw me op zo'n uitdrukkelijke manier uitdaagde.

De groene jager, Roger Pieters,